همانطور که میدانید یونیت ها متشکل از بخش های الکترونیکی و مکانیکی هستند. که تمام بخش ها با دقت و با هماهنگی فعالیت میکنند تا بتوانند قلب تپنده یک مطب یا کلینک دندانپزشکی را تشکیل بدهند. در ادامه به اجزا و قطعات یونیت دندانپزشکی خواهیم پرداخت و با آنها آشنا خواهیم شد.
اجزا یونیت دندانپزشکی
همان طور که در تصویر مشاهده میکنید، بطور کلی یونیت ها از یک صندلی تشکیل شده اند که میتوانند با نظر پزشک پوزیشن های مختلفی را به خود بگیرند تا بیمار بر روی آن راحت باشد و پزشک نیز راحت تر به فعالیت خود ادامه دهد. در کنار آن نیز باکس صندلی را مشاهده میکنید که بخش های مکانیکی و موتورهای صندلی در آن قرار گرفته اند. پدال نیز در کنار صندلی تعبیه شده است که در واقع عملگر بخش هایی از ابزارها است که دندانپزشک با آن کار میکند.
میز دستیار دندانپزشک (Nurses site) نیز از دیگر اجزای تشکیل دهنده یونیت است که برخی از ابزار های مورد نیاز دستیار دندانپزشک در کنار دکمه هایی برای تغییر حالت صندلی بر روی آن قرار گرفته است. از دیگر اجزای یونیت میتوان به (Crush war) اشاره کرد که شامل بخشی برای خروج آب تمیز جهت استفاده پزشک و بیمار تعبیه شده است.
چراغ نیز بخش مهمی از یونیت است. که توسط بازوی چراغ در موقعیت مناسب قرار میگیرد و شرایط نوری مناسب جهت فعالیت پزشک را به وجود می آورد. همچنین در قسمت جانبی صندلی یک باکس وجود دارد که مهم ترین بخش یک یونیت دندانپزشکی هست و تمامی برد ها و قطعات مکانیکی مهم یونیت در داخل آن جای داده شده اند. مورد بعدی سرویس باکس یونیت است که در آن ورودی های آب و هوای یونیت در کنار کلید هایی برای تنظیم فشار این ورودی ها تعبیه شده است. آخرین قسمت نیز شامل بازویی دیگری می باشد که میزتابلت (Tablet) در انتهای آن قرار دارد. تابلت ها در واقع میزهایی هستند که بر روی آن ها بخشی برای حالت های مختلف صندلی و بخشی برای قرار گیری ابزار های مدنظر دندانپزشک قرار گرفته شده است.
قطعات یونیت دندانپزشکی
- کنترل بلوک ها : اشکالی همچون تصویر دارند و در واقع قطعاتی هستند که درون تابلت به کار برده میشوند. آب و هوای ورودی به یونیت ها ابتدا وارد کنترل بلوک ها میشود و به وسیله اجزای درون آن و همچنین تنظیماتی که روی فشار انجام میشود، آب و هوا با فشار مناسب وارد اینسترومنت ها میشود. کنترل بلوک ها دارای ورودی و خروجی هایی را دارا هستند که تعداد آن ها با توجه به مدل یونیت و سفارش دندانپزشک ممکن است متفاوت باشد.
- میکرو سوئیچ ها : قطعاتی هستند که مانند کلید عمل میکنند و شامل دو نوع متفاوت نرمالی کلوز ( N.C ) و نرمالی اپن ( N.O ) هستند. نرمالی کلوزها میکروسوئیچ هایی هستند که در حالت عادی یک مسیر بسته را برای ما ایجاد میکنند. اما با فشردن کلید مسیر بسته شکسته شده و امکان عبور جریان از آن وجود نخواهد داشت. این موضوع در نرمالی اپن ها کاملا برعکس عمل میکند و با فشردن کلید مسیر باز به یک مسیر بسته تبدیل میشود که در نتیجه جریان میتواند از آن عبور کند.
- رله ها : این قطعات مانند میکروسوئیچ ها عمل میکنند با این تفاوت که نیازی به فشردن کلید بر روی آن ها وجود ندارد. و صرفا با فرمان الکتریکی شروع به کار میکنند. رله ها شامل دو نوع تک کانتکت و دو کانتنت هستند که تفاوت آن ها را میتوانید در تصویر مشاهده کنید.
- سراهی ساکشن : ساکشن ها در حوزه دندانپزشکی شامل دو نوع ساکشن هوایی و ساکشن آبی هستند. ساکشن هوایی دارای قدرت بیشتری در مقایسه با ساکشن آبی است و در آن از سراهی ساکشن استفاده نمی شود. مکانیسم عمل این قطعه در تصویر عنوان شده است .
خرابی های مختلف یونیت و دلایل آن
حالا که بیشتر با اجزا و قطعات یونیت دندانپزشکی آشنا شدیم شاید شما نیز علاقه مند به آشنایی با انواع خرابی های یونیت دندانپزشکی باشید. خرابی های یونیت را میتوان به دسته زیر تقسیم نمود.
- خرابی های رایج بخش های مکانیکی و الکترونیکی صندلی
- خرابی های ابزار و مسیر های آن ها
- خرابی های رایج چراغ
هر یک از موارد گفته شده شامل جزئیات بیشتر و انواع گوناگونی است که در مقاله ای مجزا به آن خواهیم پرداخت. اگر شما نیز به دنبال آشنایی با خرابی های یونیت و دلایل آن ها هستید توصیه میکنیم مقاله نوشته شده در این رابطه را مطالعه نمایید .